Vákuumcsomagoló berendezések

Vákuumgép blog

Mi a pácolás egy vákuumkamrában és hogyan működik?

Speciális program, amely az „aspiráció és pihenés” folyamat révén lehetővé teszi az élelmiszer gyors pácolását a dekompressziós kamrában. Valójában a vákuumciklus megnyitja az élelmiszerpórusokat, lehetővé téve a marinád gyorsabb felszívódását.

Mi a vákuumcsomagolás és hogyan történik?

A vákuum szó szerint a levegő ritkasága a légköri nyomásnál alacsonyabb nyomáson (természetesen az abszolút vákuum nem érhető el, de a legjobb csomagológépek 99,9% -os vákuumszintet érhetnek el). A levegő ritkasága vagy inert gázokkal való helyettesítése (élelmiszer-gázkeverékek) alapvető következménye az oxigén jelenlétének csökkentése , ami – amint ismert – létfontosságú gáz nemcsak az embereknek, hanem a mikroorganizmusoknak is. mint például a penész és a baktériumok. Az oxigén következetes redukciója tehát lehetővé teszi ezen mikroorganizmusok proliferációjának és fermentációs aktivitásának blokkolását , megakadályozva a termék megváltozását is.tartani. Az optimális állapot levegő ritkítás- jön létre mikrokörnyezetben, mint például egy boríték, egy tartály, egy tálcát, köszönhetően egy adott gép ellátott szivattyú a kitermelése a levegő és a lezáró készülék , amely lehetővé teszi, a stabil oxigén ritkaságának fenntartása a mikrokörnyezetben.

Mi a vákuumcsomagolás és hogyan történik?

A vákuum szó szerint a levegő ritkasága a légköri nyomásnál alacsonyabb nyomáson (természetesen az abszolút vákuum nem érhető el, de a legjobb csomagológépek 99,9% -os vákuumszintet érhetnek el). A levegő ritkasága vagy inert gázokkal való helyettesítése (élelmiszer-gázkeverékek) alapvető következménye az oxigén jelenlétének csökkentése , ami – amint ismert – létfontosságú gáz nemcsak az embereknek, hanem a mikroorganizmusoknak is. mint például a penész és a baktériumok. Az oxigén következetes redukciója tehát lehetővé teszi ezen mikroorganizmusok proliferációjának és fermentációs aktivitásának blokkolását , megakadályozva a termék megváltozását is.tartani. Az optimális állapot levegő ritkítás- jön létre mikrokörnyezetben, mint például egy boríték, egy tartály, egy tálcát, köszönhetően egy adott gép ellátott szivattyú a kitermelése a levegő és a lezáró készülék , amely lehetővé teszi, a stabil oxigén ritkaságának fenntartása a mikrokörnyezetben.